skip to Main Content

Welkom! 

Bij de ingang van de kerkzaal groet de gastvrouw of gastheer gemeenteleden en gasten.  Voordat de kerkdienst begint, mogen oud en jong  zich hartelijk welkom weten!
 
Ongeveer vijftien jaar geleden is dit initiatief opgestart door enkele enthousiaste dames. Een redelijk vast groepje ‘bekende gezichten’ die, als dat nodig is, bezoekers wegwijs maken. En iedereen kan bij haar terecht met vragen over de kerkdienst of alles wat zich daaromheen afspeelt. Ze is duidelijk zichtbaar aan de badge die ze draagt. 
 
“Het leuke van gastvrouw is het contact met de kerkgangers, zowel de gasten als de ‘eigen’ mensen. Zelf ken ik 95 % van de gemeente wel dus als ik gasten binnen zie komen, probeer ik contact te maken door hen ieder geval te groeten. En als de gelegenheid er is, te vragen of ze gast zijn, op vakantie zijn of familiebezoek… een gesprek komt dan zo op gang”, legt een gastvrouw uit, “Wat ik minstens zo bijzonder vindt, is dat je voor sommige gemeenteleden het eerste aanspreekpunt bent van die dag (voornamelijk ouderen en alleenstaanden). Dat maakt me blij, dat ik er dan even voor hen kan zijn. Ik ben blij dat ik als gastvrouw mijn steentje kan bijdragen. Heel kleine moeite, heel groot plezier!”
 
De BijbeDSC 0074lteksten en alle liederen die gezongen worden, zijn mee te lezen op de beamer. Maar er liggen ook bijbels en liedboeken in de hal van de kerk voor wie dat prettiger vindt. Of vraag het aan de gastvrouw, zij weet deze ook te vinden en kan misschien meer vragen beantwoorden. 
 
 

 

 

Voor meer informatie:

Marion Dunnink
0529-435968
h.j.dunnink@mijnpling.nl

Gerda Holtrust
06-41754093
gerdaholtrust@planet.nl

 

Back To Top
Zoeken