skip to Main Content
“Tja, hoe leg je nou uit wie God is. Of wie God voor mij is. Ik geloof dat God bestaat. God is de zon in mijn leven. Hij brengt het licht en de warmte van zijn liefde. Voor mij als gelovige schijnt elke dag de zon. God staat aan het begin van alle leven. Hij heeft de aarde gemaakt en het oneindige heelal. Maar hij heeft ook mij gemaakt en bemoeit zich elke dag met mij. Wat er ook gebeurt, hij is erbij en zoekt het beste voor mijā€¦”
 
“Bij alle mooie dingen kijk ik dankbaar naar God. Ik krijg ze van hem. En ik bedank hem voor gezondheid, familie, vrienden, sport en werk. En als iets ergs gebeurt? Ik word ziek, er gaat iemand dood of er gebeurt een ramp? Dan is God er ook bij. Hij troost mij en helpt me weer op weg. God staat ook bij het einde van het leven. Als ik ooit sterf weet ik dat hij mij naar zijn huis brengt. Daar mag ik voor altijd ongestoord bij hem wonen. Daarom ben ik niet bang voor de dood. God is er voor mij. Altijd.”
 
Wie is God precies?
God de Vader is de Schepper van hemel en aarde. Al het leven begint bij hem en niet bij een oerknal. Mensen leven om God te eren en te genieten van zijn gaven. Al het goede komt van God. Hij regeert deze wereld: alle mensen en dieren en de natuur. Ze kunnen niets doen zonder dat hij het wil. Hij zorgt ervoor. Je leven ligt in zijn hand en ook je levenseinde wordt niet door onszelf maar door hem bepaald.
 
God de Zoon is de Verlosser van deze wereld. God de Vader had beloofd de mensen te zullen redden van hun zelfgekozen ondergang. De Zoon is gegaan om die belofte waar te maken. Als mens Jezus kwam hij hier op aarde om onze schulden te betalen met een volmaakt leven naar Gods wil. Als je gelooft dat Jezus je zonden kan vergeven word je gered. Jezus is de weg naar de Vader. Zonder hem kunnen we niet bij hem komen. Onze eigen prestaties, die van andere mensen (een profeet of een heilige) helpen je niet om het met God in orde te krijgen. Maar dankzij het lijden en sterven van Jezus ben je gered en ben je weer een geliefd kind van de Vader.
 
God de Geest inspireert je om je leven te lijden met je gezicht naar God toe. Hij richt je op hem door je zijn woorden te binnen te brengen en je te helpen met een dankbaar leven vol liefde.
 
Back To Top
Zoeken