skip to Main Content

Het is 6 februari, kwart over zeven ’s avonds: Tijd voor God. Een groep van zo’n 40 jongeren komt wekelijks bijeen in de soosruimte om samen met de begeleiders te praten over hun geloof, christen zijn, belangrijke keuzes op basis van de Bijbel.

Vanavond gaat het iets anders. Er is een groep van 10 senioren te gast. Met behulp van een flink aantal vragen wordt er doorgepraat over het verschil tussen vroeger jongere zijn in de kerk en nu.

“Is het waar dat er vroeger wel veel over de kerk gepraat werd, maar weinig over het persoonlijk geloof?”, “Was u vroeger bang voor God?”, “Hoe ging het eraan toe met de belijdenis doen?”, “Is uw geloof bij het ouder worden veranderd?”, “welke adviezen wilt u de jongeren van nu meegeven?”

Veel indringende vragen, prachtig om daar eerlijk met elkaar over te praten. Leerzaam en waardevol om elkaars meningen en ervaringen te horen.

De reacties na afloop waren heel positief. Mooi om te merken dat jongeren en ouderen best heel open met elkaar kunnen praten. Leuk ook om elkaar te leren kennen.

Ook de senioren hebben het gewaardeerd de openheid en het enthousiasme, het respect voor elkaar. “Mooi om van de jongeren te horen hoe ze in het leven staan”. Laten we dit soort ontmoetingen vaker doen. Eén van de drie kernwaarden van onze gemeente zegt: “Geef in alles aandacht aan jongeren en jonge gezinnen”. Als ouderen mogen we zo voor een stukje gestalte geven aan de belofte die we als gemeente geven bij de doop van jonge kinderen.

Bedankt allemaal, dankUwel Here.

Back To Top
Zoeken