skip to Main Content

“Moge God ons zegenen met ongemak bij gemakkelijke antwoorden, halve waarheden en oppervlakkige verhoudingen, zodat we diep vanuit ons hart mogen leven.”

Franciscus van Assisi sprak deze woorden bij De Vuursteen tijdens een bezinningsmoment van zo’n 40 deelnemers van Tijd voor God. “We hebben afgelopen maandagavond in de soos het jaar 2022 afgesloten en het nieuwe jaar ingeluid met een Nieuwjaarsborrel(hap). We genoten van het gezellig samenzijn en het hapje en drankje maar ook van de handen die uit de mouwen werden gestoken om alles klaar te zetten en op te ruimen!”

In groepjes is ‘een ommetje’ gemaakt. Vanuit de soos naar de gebedsruimte, waar nagedacht werd over woorden van Franciscus, om vervolgens buiten bij De Vuursteen Franciscus (Arie Liebeek) zelf tegen te komen.

Daarna werd de geslaagde avond nog even ‘gerekt’ want de volgende avond van Tijd voor God zal anders verlopen. Dan is er weer een plenaire start door ds. Gertjan Klapwijk en gaan de deelnemers in groepjes uiteen om samen na te denken over het thema van de avond. Maar het deel dat al langer meedraait of overweegt om belijdenis te doen, zal dan als aparte groep met de predikant doorpraten over dit onderwerp en een eigen programma volgen.

Team TvG – ds. Gertjan Klapwijk, ds. Kor Beiboer, Betsie Holsappel, Joost Zielman, Wilma Slager en Mariska Kloppenburg.

Back To Top
Zoeken